Noutăți

ADEPT a câștigat Premiul European de Turism Cultural (ECTN) 2017

Destinație a Turismului Cultural Durabil
Premiul I pentru proiectul Transilvania Bike Trails pentru revitalizarea peisajului cultural Târnava Mare”

Fundației ADEPT Transilvania i s-a acodat Premiul I ca Destinație a Turismului Cultural Durabil, pentru proiectul "Transilvania Bike Trails pentru revitalizarea peisajului cultural Târnava Mare", la ceremonia de decernare a Premiilor ECTN 2017, din cadrul celei de-a zecea ediții a  conferinței internaționale "Valori Culturale, Diversitate și Patrimoniu: Piloni ai Turismului Durabil pentru Dezvoltare", organizată la Sibiu, în perioada 20 – 21 septembrie 2017.

2017 a fost desemnat Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare în cadrul celei de-a șaptezecea Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite. Aceasta este o oportunitate unică de a crește gradul de conștientizare cu privire la contribuția turismului durabil în dezvoltare, în rândul tuturor factorilor interesați (sectorul public și privat, factorii de decizie, publicul larg), stimulând toate părțile să colaboreze și să genereze o schimbare pozitivă a politicilor, a practicilor economice și a comportamentului consumatorului pentru dezvoltarea și menținerea unui turism sustenabil.

Rețeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN) celebrează Anul Internațional prin promovarea rolului turismului în  în ceea ce privește "Valorile culturale, diversitea și patrimoniul".

Alteța Sa Regală, Prințul de Wales a vizitat comuna Saschiz

Pe 4 iunie, Alteța Sa Regală, Prințul de Wales a vizitat comuna Saschiz, în drum spre aeroportul din Târgu Mureș, de unde a plecat spre Anglia, după o vizită de săptămână în România.

Detalii...

UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI, CLUJ-NAPOCA, FACULTATEA DE BIOLOGIE ŞI GEOLOGIE, Departamentul de Taxonomie şi Ecologie, organizează masterat în Ecologie Culturală, 4 semestre, la zi.

Acest masterat a fost conceput şi acreditat în 2013, este unic în România, se alătură puţinelor masterate existente în Europa și răspunde unor realităţi, cerinţe şi situaţii specifice, neabordate de alte masterate. Masteratul are un profund caracter interdisciplinar prin tematică, cursanţi şi specialiştii care-l deservesc.

HNVF - Comunicat de presă

High Nature Value Farming: Zonele agricole cu Înaltă valoare Naturală – un răspuns la marile provocări ale comunităților și peisajelor rurale românești

Fundația ADEPT Transilvania, WWF-România și Fundația ProPark au organizat pe 15 martie 2016 o conferință la nivel european pentru a explica modelul agricol care a pus România pe harta Europei ca fiind deținătoarea unora din cele mai întinse terenuri agricole și zone cu Înaltă Valoare Naturală (HNVF – High Nature Value Farmland). Acestea ocupă peste 30% din suprafața agricolă a țării și sunt poli de biodiversitate cum foarte rar se mai găsesc în alte țări, precum și refugii pentru civilizația sătească autentică, și aceasta pe cale de dispariție.

Ediţia a VI a - 21.02.2016

Pe 21 februarie 2016, a avut loc ce-a de-a șasea ediție a Întâlnirii fermierilor și a micilor producători din zona Sighișoara – Târnava Mare, în Sighișoara, eveniment anual ce a numărat în jur de 200 de participanți: fermieri locali, specialiști și organizații care contribuie la păstrarea și dezvoltarea comunităților locale

mai multe ştiri  1 2 3 4 5 6 7

European prize for Fundația ADEPT Innovative Communication 2013

European prize for Fundația ADEPT farm advisory services 2012

EU Agriculture Commissioner Dacian Ciolos presenting Ben Mehedin with first prize for communicating with farmers under the Best CAP Communication Awards competition.

Ben Mehedin explaining Fundatia ADEPT communication activities to participants at the Awards competition in Brussels, 10 December 2012

For further details, please contact Ben Mehedin at Fundatia ADEPT: ben@fundatia-adept.org, 0752 264580.

Printul Charles in vizita la Saschiz

Visit this link to view photo album © Andreea Bell.
Please contact gavin@fundatia-adept.org for usage rights and high resolution copies

View album
Play slideshow